7.6. bylo slavnostní zahájení na Náměstí svobody v Brně. Soutěže se zúčastnilo 16 států z celé Evropy (cca 720 osob – sportovců s doprovodem). Slavnostní ceremoniál kapku pokazila „průtrž mračen“, ale organizátoři byli výborně připraveni a všichni jsme obdrželi pláštěnku. Po zahájení, slibu sportovců, trenérů i rozhodčích následoval zábavný program (hudební skup. Tap–tap, show Jana Krause a jeho zajímaví hosté).

8.6. se šlo závodit. V atletice jsme měli 4 „želízka“ – Adama Nováka, Marcela Vlčka, Veroniku Blahetovou, Elišku Boháčovou, kteří bojovali o nominace a pozice na ve finále a ve stolním tenise bojoval náš poslední ,,borec“ Milan Ferenc, který bohužel ve velké konkurenci nedosáhl na stupně vítězů.

9.6. nám již zmíněné finále v atletice přineslo výborné výsledky.

Získali jsme: 2 x 5. místo, 2 x 4. místo a 4 x 2. místo

(Marcel – běh 100m + skok daleký, Adam – běh 200m, Veronika – běh 100m).

Nutno podotknout, že nejlepší výkon podala v běhu i skoku Eliška. Ta sice nezískala medaili, ale jen proto, že po rozbězích a rozskocích byla zařazena mezi úplně nejsilnější a nejzdatnější sportovce – muže.

Pozdní odpoledne patřilo doprovodným aktivitám, o které se postarali organizátoři. Další den pak následoval Vida park, ZOO a slavnostní zakončení v Boby centru. Nechyběla ani diskotéka a skvělá večeře. Následující den jsme jeli domů plní zážitků a euforie.