Ve středu 17. dubna 2024 se v novojičínské sportovní hale ABC konal turnaj v učňovské sálové kopané, který uspořádalo Odborné učiliště a Praktická škola Nový Jičín. Turnaje se zúčastnilo celkem 30 studentů z pěti středních škol E oborů z Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje. Konkrétně se jednalo o studenty ze Střední školy v Novém Jičíně, Hlučíně, Křenovice, Města Albrechtice a Kelče.

Všechny zápasy se hrály s velkým nasazením a fair play duchem, a i když panovala zdravá rivalita, nechyběla ani vzájemná podpora a přátelství mezi hráči.

Turnaj probíhal v systému hry každý s každým a tím určit pořadí všech účastníků turnaje. Vítězem turnaje se nakonec stalo družstvo Odborného učiliště Kelč, na druhém místě se umístilo Odborné učiliště a Praktická škola z Hlučína a třetí místo obsadilo družstvo Střední odborné školy a Základní školy v Křenovicích.

Kromě napínavých sportovních utkání turnaj nabídl i prostor pro setkávání pedagogů zúčastněných škol. Učitelé sdíleli své zkušenosti a poznatky z výuky a diskutovali o aktuálních otázkách týkajících se vzdělávání v oborech E.

Celý turnaj se setkal s velkým ohlasem jak ze strany studentů, tak i pedagogů. Byla to skvělá příležitost pro všechny zúčastněné, jak si zasportovat, utužovat přátelství a navázat nové kontakty.

Odborné učiliště a Praktická škola Nový Jičín touto cestou děkuje všem sponzorům, kteří přispěli k zdárnému průběhu turnaje:

  • Spolek Růžovka
  • Dvě Mouchy
  • Perun nářadí s.r.o.
  • TMZ autobaterie
  • Město Nový Jičín
  • Správa sportovišť Nový Jičín

Díky štědré podpoře sponzorů a nadšení všech účastníků se turnaj v učňovské sálové kopané stal skvělou událostí, na kterou budou všichni s radostí vzpomínat.