26. ročník Sportovní olympiády 2023 se konal ve dnech 21.-22.9.2023

Žáci naší školy: Pospěch F. 3.D; Štabla M. 2.D; Mik L. 2.D; Šimík S. 2.H; Zemčík L. 2.A byli vybráni, aby soutěžili za naší školu v 26. ročníku celostátní sportovní olympiády ve Frýdku-Místku.

21.9.2023 proběhlo v H- Resortu Kunčice p. Ondřejníkem slavnostní zahájení olympiády a taneční večer. V krásném prostředí a slunném dni jsme relaxovali i vycházkou do přírody.

22.9.2023 jsme odjeli na atletický stadion Slezan Frýdek Místek, kde byla slavnostním nástupem všech sportovců a zapálením olympijského ohně zahájena 26. olympiáda v lehké atletice s disciplínami – běh 50 m a 400 m, štafetový běh, skok do dálky, hod míčkem a přetahovaná lanem. Soutěžilo se v družstvech, ale vyhlašovali se také nejlepší výkony za  jednotlivé disciplíny a nejlepší sportovci celé olympiády.

Umístění našich žáků bylo velkolepé. Naši borci posbírali 21 pohárů (zlato + stříbro) a 1. místo v soutěži družstev. Putovní pohár byl předán našimi sportovci paní ředitelce osobně do ředitelny na čestné místo vedle dalších výherních pohárů naší školy.

Jako trenér jsem na své sportovní svěřence hrdá!!

Mgr. Šustalová Xenie