V pátek 15. dubna mohla zase po roce rozkvést v plném lesku největší akce naší školy v Novém Jičíně, která se rok co rok těší neutuchající přízni žáků, jejich rodičů, přátel školy a novojičínské veřejnosti vůbec.

Letos připadla největší tíha odpovědnosti za organizaci a nácvik tanců na paní učitelku Evu Svobodovou. Nesnadného úkolu se zhostila s noblesou jí vlastní. S laskavou trpělivostí nacvičovala s žáky zejména v hodinách tělesné výchovy, ale také po vyučování. Vynaložené úsilí vydalo své plody. Šarmantní taneční mistrová vytvořila dílo, jímž se mohli kochat všichni účastníci kolony.

17. ročník měl opět úžasnou kulisu. Parket hostil tance pomalé i dynamické, tradiční i moderní. K vidění byly jmenovitě polonéza, mazurka, polka, valčík, ptačí tanec, country tanec, jive, samba, rokenrol a tanec s rodiči.

Časový harmonogram taneční akademie byl rozvržen do několika segmentů, mezi něž byla vkládána další umělecká vystoupení, jež vždy vyvolala kladnou odezvu. Parádní choreografií se zaskvěl taneční soubor „Bernatský Klondajk“, aplaus diváků si opakovaně vysloužili zástupci taneční skupiny Old Town Swing.

Odpolednem a podvečerem jako moderátor provázel Jan David, který měl nemalý podíl na zdárném průběhu tohoto společenského podniku.

K tanci a poslechu hrála Hudba Dušana Pospěcha. Uznání nepochybně zaslouží spolehlivý pěvecký výkon Dagmar Pospěchové, která si udržela vysoký standard až do samotného závěru.

Mladší generace a všechny milovníky melodického popu rovněž nadchly sólové trylky talentovaného Martina Kleina. Tento absolvent naší školy už dlouhá léta úspěšně zpívá diskotékové hity Michala Davida.  I tentokrát byl jeho sametový baryton neskonale působivý.

Spokojenost, jež se zračila ve tvářích snad všech přítomných, byla nejlepším oceněním naší společné práce. Už se těšíme na příští ročník.